KHASIAT BG-PLUS

Ramuan terbaik herba tradisional zaman-bersaman

Kunyit Hitam

Kunyit Hitam adalah Anti oksidan yang baik (anti oksidan dalaman).Ianya Mengurangkan risiko sakit otot, sakit kepala atau perut, meningkatkan kekuatan otot, meningkatkan bekalan darah ke se-sel otak.

Membantu mengimbangi tahap hormon, mengawal haid dan meningkatkan daya hidup bagi wanita, namun keputusan mungkin berbeza bergantung kepada individu.

Sangat berkesan membantu menaikan aktiviti keinginan seksual, motivasi seksual dan prestasi seksual).Meningkatkan libido, nafsu. Rangsangan prestasi seksual (wanita) dan menopaus

Bersifat Anti kanser dan Antiplasmodial (mencegah malaria atau denggi) antikulat dan anti mikrobakteria sederhana.Adaptogenic dan kesan anti kemurungan (meningkatkan daya tahan terhadap spektrum luas faktor berbahaya (tekanan) yang sifat fizikal, kimia dan biologi berbeza. Membantu penyakit keradangan yang berkaitan: gout, alahan atau alergi, ulser apthous dan ulser peptik

Anti-obesiti. Mencegah diabetis, paras glukosa darah yang rendah. Membantu peningkatan aliran darah ,mencegah dan penawar penyakit Alzheimer ,mengawal gula dalam darah dan peredaran darah, meningkatkan peredaran darah.

Membantu mencegah penyakit kardiovaskular (strok dan jantung), peningkatan peredaran darah.

Peria Katak

Peria katak atau nama saintifiknya Momordica Charantia, sejenis sayuran pahit yang memiliki 1001 khasiat kepada kesihatan manusia.

Bantu rawat Diabetes. Penyelidik mendapati peria memberi kesan hipoglisemik dan bertindak menurunkan paras gula  dalam darah.

Khasiat Peria Katak.

Mampu menurunkan kadar gula dan mampu menangani masalah berat badan berlebihan.

Kaya dengan zat besi, kalsium , fosforus , magnesium, folat, zink. Mengandungi sejenis multi vitamin semulajadi kerana sarat dengan nutrisi dan 20 bahan kimia aktif bertindak anti HIV, anti diabetis dan anti kanser.

Daun Kelor

Daun Kelor diiktiraf oleh WHO sebagai miracle tree. Penelitian menunjukan hampir kesemua bahagian boleh dimanafaatkan untuk kesihatan. 

Daun Kelor mengandungi polyphenol yang tinggi, dan berfungsi sebagai anti oksidan yang mendetoksifikasi racun di dalam badan serta menguatkan sistem kekebalan tubuh.

Anti Diabetes.  Daun Kelor memiliki sifat anti diabetes. Ianya berfungsi mengurangkan kadar gula dalam darah sehingga menjadi normal. Selain itu, Daun Kelor mampu mengatasi diabetes. Menurut draxe.com, asam chlorogenic pada daun kelor terbukti membantu mengawal kadar gula dalam darah.

Roselle

Buah Roselle atau nama saintifiknya Hibiscus sabdariffa adalah sejenis tumbuhan daripada Afrika yang mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan.

Anti Oksidan . Sifat anti oksidannya mampu menghalang radikal bebas dan proses melawan kanser. Kelopak bunga yang banyak mengandungi vitamin C, A dan asid amino yang baik bagi stamina tubuh. Ianya juga dipercayai dapat mengurangkan kesan negatif dan nakotin kepada perokok tegar.

Mencegah pertumbuhan penyakit kronik seperti kerosakan ginjal, diabetes, jantung dan kanser darah.

Arabic Gum

Arabic Gum merupakan sejenis getah yang keluar dari pokok Acacia Senegal dan Acacia Sayel berbentuk kristal yang banyak terdapat di Negara Sudan.

Arabic Gum banyak manafaatnya untuk kesihatan.

Rawatan Diabetes. Arabic Gum dipercayai dapat membantu menurunkan paras kreatinin dan gula dalam darah untuk pesakit buah pinggang dan diabetes. Malah, ia bagus diamalkan oleh setiap pesakit Diabetes kerana punca kerosakan buah pinggang adalah disebabkan oleh diabetes.

Dipercayai dengan mengamalkan pengambilan al-manna pada peringkat awal diabetes, ia dapat mengawal, melambatkan dan juga mengurangkan tahap kerosakan buah pinggang bagi pesakit diabetes. 

Lingzhi

Lingzhi adalah mikroorganisma berkhasiat semulajadi yang ajaib. Hanya spesis terbaik sahaja yang akan memberikan keberkesanannya pada kesihatan kita dan mengubati pelbagai penyakit. 

Antara khasiat terbaik mengamalkan lingzhi.

 • Membersihkan darah. 
 • Meneutralkan bisa. 
 • Melindungi hati.
 • Mengawal atau melawan usus.
 • Tonik untuk selsema. 
 • Mengawal tekanan jantung. 
 • Menghilangkan batuk. 
 • Mengeluarkan kahak. 
 • Mententeramkan fikiran. 
 • Mencegah kanser.
 • Mengubati resdung 

Hubungi kami untuk maklumat lanjut khasiat BG-plus